Inköp av varor
och tjänster

Jag tror på Östeuropa även om det inte har fått det uppsving som alla väntade sig. Det beror nog delvis på att Sverige värnar om sin kvalitét, som är bra, men varför ska man inte kunna köpa varor utomlands och samtidigt försäkra sig om att de uppfyller våra svenska krav på kvalitét, men till mycket lägre priser.

Jag tror inte att det är lätt som svensk att komma in på den ryska marknaden även om svenskar är kända för att vara duktiga och diplomatiska affärsmän och gör framgångsrika affärer med bl. a Kina, USA och Europa. Varför lyckas man inte i Ryssland? Jag har en teori. Det är att Ryssland, även efter Sovjettiden, förblivit ett stängt land. Ryssland är, precis som USA, en stor och stolt nation. Man har ett talesätt på ryska som säger att om man kan lösa gåtan om den ryska själen så kan man förstå det ryska folket. Ingen kan varken förstå den eller omfattar den om man inte är en ryss själv.

Bland mina andra fördelar värnar jag mycket om mitt ursprung och mina språkkunskaper, som jag ser som min specialkompetens.

Jag är redo att öppna dörrar till Ryssland! Är ni?